Esteettömyys- ja turvallisuuskävelyitä

Hangonsillan alueen turvallisuuskävely 29.10.2020

 

Yhdistyksemme osallistui 29.10 Hangonsillan alueen turvallisuuskävelylle. Kuva lähtöpisteeltä Rentton pihalta, jossa Hyvinkään kaupungin turvallisuus- ja riskienhallintakoordinaattori Ville Hyytiäinen jakoi osallistujille turvaliivit, tarvittaessa maskit ja ohjeistusta. Kävelylle osallistui 6 jäsentämme.

Kuvia tapahtumasta löydät tämän sivun alta.

 

Esteettömyyskävely Hyvinkäällä 15.6.2018

 

Hyvinkään kaupunginvaltuuston 2.varapj:n ja vammaisneuvoston pj:n Sanna-Kaisa Patjaksen aloitteesta kirjaston ympäristössä järjestettiin esteettömyyskävely 15.6. 

Kävelyyn osallistuivat Hyvinkään kaupungilta tekninen johtaja Jouni Matsson, liikenneinsinööri Kimmo Kiuru, tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytönen sekä viestintäkordinaattori Tuija Tomperi. Hyvinkään Invalidit r.y:stä osallistuivat Sanna-Kaisa Petjas, Laura-Kaisa Nokkala, Tomi Timonen ja Kirsi Vierimaa.

Tarkoituksena oli kartoittaa alueen esteettömyyttä. Kävely lähti Willan tapahtumatorilta, luiskan kautta kuljettiin mukulakivin päällystetylle kirjastoaukiolle ja edelleen kirjaston aulaan.

Kaupungin virkamiehet pääsivät liikkumaan pyörätuolilla kelaten, pyörätuolia työntäen ja kyynärsauvojen avulla kävellen. Keskustelimme liikkumisen haasteista rollaattorilla ja eri vuodenaikoina. Kerroimme opasteiden selkeyden ja riittävyyden tärkeydestä torilla, kirjastoaukiolla, Villatehtaalla ja Torikadulla suojateiden kohdalla. Otimme esiin Villatehtaan sisäpihan haasteet ja esteettömien kulkureittien löytämisen kirjastoaukiolla ja ympäristössä. Esteettöntä reittiä ei aina löydy tai se pidentää matkaa selvästi.

Virkamiehet kirjasivat asiat ylös ja lupailivat parannuksia pikku hiljaa.