Lajien esittelyt

Istumalentopallo

 

Yhdistyksemme istumalentopallon harrasteryhmä kokoontuu tuttuun vanhaan tapaansa tiistaisin klo 18-20 ja torstaisin klo 18-20 Hyvinkäänkylän koululla. Ryhmän pitkäaikaiset konkarit toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan mukavan harrastuksen pariin. Heiltä jokainen uusikin pelaaja saa hyviä neuvoja ja kannustusta harrastuksen aloittamiseen. Lentopalloa pelataan lattialla istuen, joten voit ottaa mukaasi esim. tyynyn jonka päällä istut. Myös vesipullo on hyvä olla mukana.

Harrastus sopii niin naisille kuin miehillekin, nuorille ja vanhemmille. Tässä porukassa on kyllä mukavaa. Vaihdetaan kuulumisia ja pohditaan yhdessä mitä milloinkin mieleen tulee rehevien naurujen kera. Ja tottakai muistetaan välillä heitellä sitä palloakin. Kyllä tässä lämmin tulee.

 

Boccia

 

Bocciaa pelataan tavallisesti kahdella joukkueella. Toinen joukkueista pelaa punaisilla, toinen sinisillä palloilla. Ulkopelissä käytetään kovamuovisia palloja, joiden ympärysmitta on sääntöjen mukaan 270 mm +/- 8 mm. Maalipallona toimii valkoinen pallo. Sisäpelissä käytetään vastaavankokoisia joko pehmeästä muovista tehtyjä tai nahkapäällysteisiä palloja. Henkilöt, jotka eivät kykene heittämään palloa, voivat käyttää vierittämiseen kourua.

Pelissä pyritään saamaan mahdollisimman monta omaa palloa maalipallon lähelle, lähemmäksi kuin vastustajan paras pallo.

Aloittajaksi arvottu joukkue heittää maalipallon maalialueelle sekä myös ensimmäisen pallonsa. Tästä eteenpäin heittovuorossa on se, jonka lähin pallo ei ole lähinnä maalipalloa.

Pallot heitetään kentän toisessa päässä heittoalueella olevista ruuduista. Kullakin pelaajalla on erän aikana oma ruutunsa, josta hän heittää ja josta hän pääsääntoisesti ei erän aikana saa poistua. Ns. henkilökohtaisessa pelissä (=joukkueessa vain yksi pelaaja) kummallakin pelaajalla on kuusi palloa, kun taas joukkuepeleissä kullakin pelaajalla on kaksi palloa. Kierroksia pelataan parikilpailussa (2 + 2) neljä, muissa pelimuodoissa kuusi.