Esteettömyystoiminta

Yhdistyksemme puhuu aktiivisesti kaupunkimme esteettömyyden puolesta. Osallistumme mielellämme erilaisiin kaupungin esteettömyyttä käsitteleviin tapahtumiin ym. 

 

17.12.2020 Kinoelämys

Viisi yhdistyksemme jäsentä kävivät tutustumassa ent. Matkahuollon tiloissa sijaitsevaan Kinoelämykseen, jossa toimii myös ns.esteetön olohuone. 

Paikka on kiva mm. erityislasten synttäreille. Tilassa on erilaisia tuoleja, myös korkeita, sekä useampi pieni (ei matala) pöytä, joten tilaa on helppo muokata tarpeen mukaan. Käytössä on myös esteetön inva-wc. 

Kinoelämyksestä voi vuokrata mukavan pienen tilan esim. järjestää elokuvaillat, perhejuhlat, ystävätapaamiset tai kokoukset. Nyt koronarajoitusten aikaan yläraja on kymmenen henkeä. Elokuvan voi valita laajasta valikoimasta tai tuoda oman elokuvan. Käytössä on myös piano (Yamaha U#).  Saatavilla on pavuista jauhettua kahvia, sipsejä, makeisia jne, käytettävissä lisäksi popcornkone. Tarjoilun voi tilata omien toiveiden mukaan, vaikka täytekakun tai pizzat. Tilan pöydät ja tuolit on siirrettävissä tarpeen mukaan.

Osoite Uudenmaankatu 8, 05800 Hyvinkää (käynti linja-autoaseman puolelta sisäpihalta, ent. Matkahuolto). Lisätietoja www.kinoelamys.fi

 

29.10.2020 Hangonsillan alueen turvallisuuskävely

Yhdistyksemme osallistui 29.10 Hangonsillan alueen turvallisuuskävelylle. Kuva lähtöpisteeltä Rentton pihalta, jossa Hyvinkään kaupungin turvallisuus- ja riskienhallintakoordinaattori Ville Hyytiäinen jakoi osallistujille turvaliivit, tarvittaessa maskit ja ohjeistusta. Kävelylle osallistui 6 jäsentämme.

 

15.6.2018 Esteettömyyskävely Hyvinkäällä

Hyvinkään kaupunginvaltuuston 2.varapj:n ja vammaisneuvoston pj:n Sanna-Kaisa Patjaksen aloitteesta kirjaston ympäristössä järjestettiin esteettömyyskävely 15.6. 

Kävelyyn osallistuivat Hyvinkään kaupungilta tekninen johtaja Jouni Matsson, liikenneinsinööri Kimmo Kiuru, tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytönen sekä viestintäkordinaattori Tuija Tomperi. Hyvinkään Invalidit r.y:stä osallistuivat Sanna-Kaisa Petjas, Laura-Kaisa Nokkala, Tomi Timonen ja Kirsi Vierimaa.

Tarkoituksena oli kartoittaa alueen esteettömyyttä. Kävely lähti Willan tapahtumatorilta, luiskan kautta kuljettiin mukulakivin päällystetylle kirjastoaukiolle ja edelleen kirjaston aulaan.

Kaupungin virkamiehet pääsivät liikkumaan pyörätuolilla kelaten, pyörätuolia työntäen ja kyynärsauvojen avulla kävellen. Keskustelimme liikkumisen haasteista rollaattorilla ja eri vuodenaikoina. Kerroimme opasteiden selkeyden ja riittävyyden tärkeydestä torilla, kirjastoaukiolla, Villatehtaalla ja Torikadulla suojateiden kohdalla. Otimme esiin Villatehtaan sisäpihan haasteet ja esteettömien kulkureittien löytämisen kirjastoaukiolla ja ympäristössä. Esteettöntä reittiä ei aina löydy tai se pidentää matkaa selvästi.

Virkamiehet kirjasivat asiat ylös ja lupailivat parannuksia pikku hiljaa.