Jaostoja, kerhoja ja matkoja

Nuorisojaosto perustettiin vuonna 1979. Jaosto julkaisi kaikkiin talouksiin ilmaisjakeluna jaettua Hyvinkään Invalidit ry:n tiedotuslehteä 3 numeroa, yhteensä 40 000 kappaletta. Nuorisojaoston toiminta kesti noin viisi vuotta.

Vammaisjaoston toiminta oli monipuolista. Tilaisuuksiin pyydettiin vierailijoita ja suunniteltiin virkistysmatkoja, joihin kaikilla oli mahdollisuus osallistua. Matkat suuntautuivat yleensä kotimaahan, kaksi kertaa käytiin Ruotsissa.

Käsityökerhon toiminta alkoi naistoimikunnan kokouksella 7.3.1965. Alussa ei ollut lainkaan tarvikkeita. Näitä saatiin pyynnöstä Villayhtymältä. Käsityöiltoja pidettiin jäsenten kotona ja näyttely sekä myyjäiset järjestettiin joulujuhlan yhteydessä. Alkuun käsityökerholaiset saivat itse päättää myyjäistuottojen käytöstä ja vuonna 1983 heidän aloitteestaan Kesäkodille hankittiin lipputanko ja kerho kustansi Suomen lipun. Monien vaiheiden jälkeen saatiin kerhotila Kehrääjänkadulta.

Liiton järjestämille Kulttuuripäiville otettiin osaa. Mm. vuonna 1993 Ähtärissä osallistuttiin näyttelyyn posliinimaalaustöillä, tauluilla ja yhdistyksen toiminnasta kertovalla valokuvakokoelmalla. Tampereella oli esillä Käsityökerhon töitä.

Vuosien mittaan on järjestetty useita matkoja lähialueelle ja hieman kauemmaksikin. Mm. teatterimatkoja Tampereelle, Riihimäelle ja Ridasjärvelle sekä kylpylämatkoja Ikaalisiin, Siuntioon ja Viroon. Lisäksi on vierailtu naapuriyhdistyksissä ja järjestetty retki Jyväskylään. Matkalla yövyttiin hotelli Laajavuoressa ja vierailtiin mm. Viherlandiassa ja Pandan tehtaanmyymälässä.