Liikunta- ja kilpailutoiminta

Toiminnan alusta alkaen yhdistyksellä on ollut vahva liikunnallinen panostus. Jo alkuaikoina yhdistykselle hankittiin tikkataulu nuolineen ja pidettiin Riihimäen yhdistyksen kanssa tikanheittokilpailuja. Tästä muodostui Kuuden kaupungin tikkakisa, jossa olivat mukana lisäksi Hämeenlinna, Järvenpää, Karkkila ja Lahti. Myöhemmin Kuuden kaupungin kisa on muuttunut bocciakisaksi.

Ensimmäiset viralliset jäsenistön hiihtokilpailut pidettiin Usmissa 31.1.1970.

Vuonna 1970 yhdistys sai järjestää valtakunnalliset Talviurheilupäivät Kiljavan Kuntokeskuksessa. Kisoihin osallistui yli sata henkilöä 17 yhdistyksestä.

Istumalentopallo oli saavuttanut suuren suosion niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Kisoihin osallistuttiin aktiivisesti, mm. Kotka Cupiin. Vuonna 1971 Espoon Otaniemessä järjestetyssä kisoissa lajeina oli istumalentopallon ohella penkkipunnerrus.

Vuonna 1974 SIUn (Suomen Invalidien Urheiluliitto ry) Kesäurheilupäivät järjestettiin Hyvinkään urheilukentällä.

Liiton uintikilpailut järjestettiin Hyvinkäällä 9.5.1976.

28.5.1989 Hyvinkään urheilukentällä vietettiin valtakunnallista Boccianotkeat-päivää, joka oli osa SIUn 25-vuotisjuhlakampanjaa.

Vuosina 1989 ja 1991 Hyvinkää järjesti kansalliset ilma-aseammuntakilpailut sekä SM- ja kansainväliset Finnish Open uintikilpailut. Uintikilpailuissa olivat mukana myös kehitys- ja näkövammaiset,

Kaikille sopivaa kuntojumppaa järjestettiin koulujen saleissa. Vetäjinä toimivat yhdistyksen aktiiviset jäsenet, jotka olivat hakeneet oppia mm. Vierumäen Urheiluopistosta.

Aikaisemmin Sveitsin uimalassa oli Invalideilla oma vuoro ja tällöin uimareita ja jumppaajia oli runsaasti. Myöhemmin vuoro muutettiin yleisten aukioloaikojen mukaiseksi.

Kevyttä ohjattua istumajumppaa on järjestty vuosien ajan, mm. palvelutalo Lepovillassa.

Hyvinkään Invalidit ry;n jäsenet ovat edustaneet maatamme menestykkäästi myös Vammaisten Olympialaisissa (nyk. Paralympialaiset) sekä EM- ja MM-kisoissa. Mm. Samuli Kämi hiihdossa, Kimmo Jokinen pöytätenniksessä ja Miia Rantanen uinnissa.